Kao odgovor na zagađenje vazduha u Srbiji i na Balkanu, razvila se ideja o projektu “Umetnička Kolonija Thrive”, koji realizuje nevladina organizacija “Afforest for Future”, uz podršku “Ski Sun and Fun” apartmana na Kopaoniku.

“Umetnička Kolonija Thrive” je multidisciplinarni projekat koji okuplja naučnike, aktiviste i mlade umetnike kako bi stvorili značajna umetnička dela koja se bave hitnim pitanjem zagađenja vazduha u Srbiji i na Balkanu. Kombinujući snagu umetnosti i nauke, cilj nam je podići svest, inspirisati akciju i ostvariti pozitivne promene na ovom polju.

Evo linka ka prezentaciji sa više detalja: https://www.canva.com/design/DAFnrHFSpuI/i6dt3vHVF5cKbg9MNXZubA/view?utm_content=DAFnrHFSpuI&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

Što se tiče vremenskog okvira i budžeta, planiran početak je 1. septembar, a trajanje je 7 dana. Troškovi smeštaja za 10 mladih umetnika već su pokriveni od strane naših partnera. Trenutno tražimo podršku od umetničkih institucija da nam pomognu u pronalaženju pravog mladog talenta, s obzirom da je kolonija otvorena za prijave mladih umetnika izmedju 18-35 godina.

Ovo je link za aplikaciju:

https://docs.google.com/forms/d/1Xx-rZn8T0qAVEGRZAF5gR_Bnizekjh16tko5TwxAB64/edit

Comments are closed.