U konkurenciji VR filmova iz čitavog sveta, “Oneiro”, animirani film u virtuelnoj realnosti režisera Miloša Tasića iz Niša, alumnija Fakulteta umetnosti u Nišu, proglašen je za najbolji na Japanskom međunarodnom filmskom festivalu (Japan International Film Festival), koji je održan ovog meseca.
Tasićev film je bio jedini srpski predstavnik na ovom festivalu, a ovo nije jedina nagrada koju je Tasić sa ovim filmom osvojio. Već je dobio nagradu za najbolji film u virtuelnoj realnosti na festivalu u Rimu (Castle Film & Media Awards), posebno priznanje žirija na festivalu u Atini (Athens International Monthly Art Film Festival), kao i specijalno priznanje žirija na festivalu u Barseloni (Barcelona Planet Film Festival).
Autor se u filmu poigrava sa idejom kako program veštačke inteligencije doživljava ljude i bavi se ljudskom prirodom kroz crni humor.
Miloš Tasić je diplomirao na Fakultetu umetnosti u Nišu na Odseku za grafički dizajn, a master studije završio na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na Odseku za filmsku i televizijsku produkciju.

Comments are closed.