Izložba crteža i skulptura „Dodirni – vidi- oseti“ studenata Fakulteta umetnosti u Nišu, Departmana za likovne umetnosti, studenata Univerziteta „Adam Mickijevič“ iz Poznanja, Poljska,Univerziteta Beira u Kovilji, Portugalija, Jordanskog Univerziteta Amanu, Jordan, Univerziteta Nahda u Egiptu biće otvorena 1. decembra 2023. godine u 13,00 časova, u Holu Umetničke škole na IV spratu, u prostorijama Fakulteta umetnosti u Nišu.

Projekat „Dodirni-vidi-oseti“je obuhvatao dve faze: izradu skica/konceptualnog nacrta i transponovanje dvodimenzionalnog prikaza u trodimenzionalnu tehniku vajarstva. Zadati okvir je podrazumevao da univerzalni koncepti imaju sličnu vizuelnu interpretaciju u kulturama sa različitim lokalnim umetničkim tradicijama.  Cilj projekta je bio utvrđivanje korelacije kulturnog nasleđa sa umetničkom praksom među studentima umetničkih fakulteta.

Autor projekta, dr um. Beata Kotecke, red. profesor Pedagoško umetničkog fakulteta u Kališu, Univerziteta „Adam Mickijevič“ iz Poznanja, Poljska je realizovala umetničku radionicu vajanja u kojoj su učestvovali studenti Fakulteta umetnosti u Nišu. Nastale skulpture će biti izložene uz printove radova studenata iz Poljske, Portugalije, Jordana i Egipta.

Projekat „Dodirni – vidi – oseti“  – integrisanog razvojnog programa Univerziteta „Adam Mickijevič“ u Poznanju”, Poljska „UNIVERZITET SUTRA II, sufinansiran je od strane Evropske unije u okviru Operativnog programa Evropskog socijalnog fonda Razvoj obrazovanja sa znanjem.

Comments are closed.