Pijanistkinja Olivera Radmanović iz Beograda, koja se poslednjih godina afirmisala i na polјu umetničke fotografije, premijerno predstavlјa program – 24 prelida (op.11) Aleksandra Skrjabina praćen projekcijom autorskih fotografija slične atmosfere, ritma, lične ekspresije i kreacije, pojačavajući vizuelnim utiskom lični pristup klasičnom delu. Koncert će se održati u sredu 27. novembra 2019. godine sa početkom u 19 u Koncertno-izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a.

Olivera Radmanović je diplomirala u klasi prof. Mirjane Šuice- Babić a magistrirala u klasi prof. Ninoslava Živkovića na Katedri za klavir Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Doktorirala je 2017.god. pod mentorstvom redovnog profesora Ninoslava Živkovića na temu „Interpretacione mogućnosti u prelidima op.28 Frederika Šopena i op.11 Aleksandra Skrjabina“. Dobitnik je velikog broja nagrada od kojih su najznačajnije Oktobarska nagrada grada Beograda i prva nagrada na međunarodnom takmičenju pijanista „Petar Konjović“.

Tokom dvadeset godina umetničke karijere, Olivera Radmanović je ostvarila veliki broj koncerata kao solista i kao kamerni muzičar. Nastupala je u svim eminentnijim salama u Beogradu (Kolarčeva zadužbina, Beogradska Filharmonija, Svečana sala Skupštine grada, Kristalna sala Doma vojske, Atrijum narodnog muzeja…), kao i u mnogim gradovima u Srbiji i šire. Nastupala je na mnogim festivalima, BELEF, BEMUS, tribini kompozitora. Sarađivala je sa brojnim muzičarima u kamernoj muzici a sa najviše interesovanja za klavirski duo. Više puta je nastupala sa orkestrom Radio Televizije Beograd i sa orkestrom Beogradske filharmonije kao solista. U klavirskom duu sa Majom Mihić je nastupila sa orkestrom Vojske Srbije.

Olivera Radmanović se 24 godine bavi pedagoškim radom. Dobitnik je zahvalnice FMU za umetnički i pedagoški doprinos (2011. i 2018. godine). Član je žirija na Festivalima pijanizma u kategoriji uporednog klavira.

Umetničkom fotografijom, Olivera Jovanović se bavi skoro 5 godina i za to vreme je već par puta bila dobitnica nagrada na međunarodnim konkursima. Najznačajnije su nagrade na međunarodnom konkursu „Life Balance“ gde je dobitnica zlatne i srebrne medalјe. Prva samostalna izložba, pod nazivom „Ogledalo“ je održana u Nišu, 2018.godine. Učestvovala je više puta na grupnim izložbama. Autor je multimedijalnog projekta gde je izvođač i autor fotografija.

Comments are closed.