Fakultet umetnosti u Nišu u okviru projekta “Unapređenje izvođačkin sposobnosti mladin muzičara” organizuje jednodnevne majstorke kurseve za klavir i muzičku produkciju nakon čega će polaznici oba kursa učestvovati u studijskom snimanju diskografskog izdanja i koncertnom izvođenju. Učešće na majstorskim kursevima je besplatno a broj polaznika je ograničen. Realizaciju projekta je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.Posao profesionalnin muzičara zanteva niz različitin sposobnosti – muzičke sposobnosti, sposobnosti nastupanja pred publikom i načini prevazilaženja treme, sposobnost snimanja u muzičkim studijima, koje se stiču tokom formalnog obrazovanja. Majstorski kursevi eminentnin profesora je jedan od načina unapređenja muzičkin i izvođačkin sposobnost, a sigurnost u izvođenju je prvi korak, veoma često i najsgurniji u prevazilaženju scenske treme. Dodatni problem izvođača predstavlja i izvođenje dela koje mora biti trajno zabeleženo u muzičkom studiju. Veoma često anksioznost nastaje tokom samog izvođenja u studiju, pod pritiskom “gluve” sobe, slušalica i mikrofona. U takvim situacijama uloga muzičkog producenta, odnosno snimatelja je od velikog značaja. Ovaj projekat Fakulteta umetnosti u Nišu teži unapređenju izvođačkin sposobnosti studenata muzičke umetnosti, kako na javnim izvođenjima tako i u studijskim uslovima i upoznavanje celokupnog procesa audio produkcije.

 

 

Majstorski kurs klavira i predavanje pijanistkinje Maje Rajković

JednodnevniMajstorski kurs za klaviri predavanje“Prevazilaženje treme na javnim nastupima i studijskim snimanjima” održaćepijanistkinja Maja Rajković, redovni profesor na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu,u ponedeljak 09. oktobra 2017. godine.

Detaljnije o predavanju i majstorskom kursu kao i prijave možete pogledatiOVDE.

 

 

Majstorski kurs muzičke produkcije i predavanje prof. Đorđa Petrovića

Jednodnevni Majstorski kurs muzičke produkcije i predavanje profesora Đorđa Petrovića, vanrednog profesora i šefa Tonskog studija Fakulteta Muzičke Umetnosti u Beogradu, biće održanou sredu 11. oktobra 2017. godinena kome će polaznici imati priliku da upoznavaju celokupni proces audio produkcije. Nakon toga će polaznici oba kursa učestvuju ustudijskom snimanju diskografskog izdanjai koncertnom izvođenju snimljenin materijala.

Detaljnije o predavanju i majstorskom kursu kao i prijave možete pogledatiOVDE.

 Dizajn: Ninoslava Girić, stručni saradnik za izdavaštvo

Comments are closed.