Na jubilarnom 25. Međunarodnom takmičenju solo pevača “Nikola Cvejić” u Rumi, od 24. do 25.11.2023.god. učestvovali su studenti i alumni Fakulteta Umetnosti iz Niša iz klase mr Katarine Simonović Ivanković, red. prof. 

Najkompleksnije takmičenje za solo pevače nižih, srednjih muzičke škola i fakulteta je svakako takmičenje “Nikola Cvejić”. Nosi ime velikana srpske operske scene i pedagogije. Osnovali su ga njegovi učenici 1997.god. i svake godine okuplja veliki broj učenika, studenata i profesora muzičkih škola i fakulteta iz celog regiona, čime čini jedinstven prostor za sagledavanje razvoja vokalne profesije na svim nivoima. Takmičenje mladim umetnicima, pored mogućnosti da mnogo novog čuju, odmere, predstave svoje nivoe postignuća, donosi priliku da dobiju neku od brojnih vrednih nagrada koje dodatno motivišu.

I ove godine su se naši studenti solo pevanja FU, naše mlade nade, vratili  iz Rume sa nagradama i dragocenim iskustvom:

Luka Marković, student III god. – I nagrada, 97 poena (druga kategorija) i

Nikola Stamenković, student IV god. – II nagrada, 90,25 poena (treća kategorija).

Posebnost ovog takmičenja je Koncert laureata, na kojem su nastupili svi dosadašnji laureati, a među njima i alumni FU Nikola Mikić, koji je u trenutku osvajanja ove nagrade (2014. godine) bio takođe u klasi prof. Katarine Simonović Ivanković.

Comments are closed.