Čast mi je i zadovoljstvo što mogu da vas pozdravim ispred Fakulteta umetnosti koji 3. oktobra 2022. godine obeležava 20 godina postojanja i rada.
Dvadeset godina u životu čoveka predstavlja istovremeno pravu mladost i prvu zrelost. Dvadeset godina fakulteta nije tako veliki jubilej, ali označava jedan u nizu jubileja koji čekaju naš Fakultet umetnosti i čijim obeležavanjem sigurno koračamo u budućnost stvarajući nove generacije umetnika i pedagoga.
Ponosni smo na uspehe naših profesora, saradnika, sadašnjih i bivših studenata. Ne možemo a da se ne osvrnemo na konstantni nedostatak prostora i teškoće u nabavci adekvatne opreme za nastavu. Zahvalni smo svima koji nam svih ovih godina pomažu, jer smo svojim umetničkim i naučnim delovanjem potvrdili da smo stožer u umetnosti i nauci o umetnosti ovog dela naše zemlje, sa namerom da svoje delovanje značajno proširimo na region.
Našim studentima se zahvaljujemo jer su nas odabrali i što zajedno sa njima možemo da se radujemo dok pod našim nadzorom oživljavaju svoje kreativne ideje. Dragi studenti, hvala vam što osvajate nagrade, iskazujete inicijative za izložbe, koncerte i uredno izvršavate obaveze u nastavi darujući našem gradu i ovom delu Srbije operske predstave, resitale, kamerne koncerte, izložbe i time činite duh umetnosti dostupnim svima.
Koristim ovu priliku da se zahvalim i nenastavnim radnicima Fakulteta u svim službama, a to su Služba za opšte i pravne poslove, Služba za materijalno-finansijsko poslovanje, Služba za održavanje i obezbeđenje objekata, Služba za studentska pitanja, Biblioteka, Računarsko-informacioni centar i Multimedijalni centar.
Ja i moj prodekanski tim smo sigurni, da ćemo vođeni akademskim etičkim načelima, smelo koračati napred u susret novim umetničkim izazovima i biti na ponos akademskoj zajednici, našem gradu i Republici Srbiji.
Vivat Academia!
U Nišu, 27.09.2022. godine

Comments are closed.