Leskovački kulturni centar organizuje promociju štampanih i diskografskih izdanja Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu. Promocija će biti održana u Kamernoj sali Kulturnog centra u petak, 27. februara 2015. u 18 sati.
Tom prilikom biće predstavljeni časopisi Artefact; Facta univerzitatis – Visual arts and music; Aperto Nuovo; zbornici i apstrakti sa Prvog i Drugog nacionalnog naučnog skupa sa međunarodnim učešćem “Balkan art forum”, koji je pokrenuo i organizuje Fakultet umetnosti.
Takođe, biće predstavljeni priručnici “Solfeđo dvoglas” i “Tradicionalno pevanje niškog i leskovačkog kraja u muzičkoj nastavi” Slobodana Kodele i “Priručnik za analizu jednostavnih oblika: barok i klasicizam” Danijele Zdravić Mihailović.
Edicija “Monografije” biće predstavljena delima “Istorija estetike muzike” i “Muzikonomija” Dimitrija Bužarovskog kompozitora i profesora Fakulteta muzičke umetnosti Univerziteta Sv. Kiril i Metodij u Skoplju, zatim knjigama “Nastava muzike u Srbiji u 19. i 20. veku” Miomire Đurđanović, “Bibliografija radova o Stevanu St. Mokranjcu” Vesne Gagić i Miomire Đurđanović i “Mozaici Niša” Jadranke Mišić Pejović.
Na promociji će govoriti dr Suzana Kostić, dekan Fakulteta umetnosti, mr Dragan Tomić, prodekan za nastavu, autori i recenzenti, među kojima i dr Jelena Cvetković i dr Srđan Marković.
Poseban segment promocije biće predstavljanje audio izdanja, a u muzičkom delu programa nastupiće studenti Fakulteta umetnosti.

Comments are closed.