Radovi Pauline Aleksić i Natalije Đorđević, studentkinja Departmana za primenjene umetnosti pod mentorstvom red. prof. Slavice Dragosavac i asistenta Jovane Nikolić, selektovani su za učešće na izložbi plakata mladih dizajnera pod sloganom “ALIBI”, osmog izdanja FLUID dizajn foruma u Crnoj Gori.

Na regionalnom konkursu za mlade grafičke dizajnere, studente dizajna i arhitekture, fotografe i vizuelne umetnike selektovano je 39 plakata, od 32 autora iz zemalјa regiona – Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Makedonije i Albanije. Među 10 izabranih mladih autora iz Srbije su i radovi dve studentkinje Fakulteta umetnosti u Nišu.

Žiri su činili renomirani dizajneri Mirko Ilić (SAD), Borut Vild (SRB), Dejan Kršić (HR), Ana Matić  i Nikola Bada Radonjić (CG).

 

Ovogodišnje izdanje FLUID dizajn foruma baviće se etičkim dilemama u savremenim dizajnerskim praksama. Razmotriće se na koje sve načine dizajn stvara umesto da razrešava probleme. Preispitaće se taktike koje dizajneri – svesno ili nesvesno – koriste da bi obezbedili alibi za delovanje suprotno svojim etičkim uverenjima.

Festival će se zbog epidemiološke situacije održati u oktobru, a datum izložbe će naknadno biti objavlјen.

Comments are closed.