Na nagradnom konkursu za idejno rešenje plakata, koji tradicionalno raspisuje Centar za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, studenti Departmana za primenjene umetnosti, Fakulteta umetnosti u Nišu, osvojili su četiri prateće nagrade i pet selekcija za učešće na kolektivnoj izložbi.

Prateće nagrade osvojile su studentkinje treće godine: Tamara Jocić, Isidora Očaj i Katarina Radujevčanović, kao i studentkinja master studija Danica Ćirić. Pored nagrađenih plakata na izložbi će se naći i radovi Lee Tomić i Đorđa Markovića, studenata treće godine, Anje Janković i Anje Naumović, studentkinja četvrte godine, kao i rad Irene Tasić, studentkinje master studija.
Na ovogodišnjem konkursu, namenjenom studentima umetničkih visokoškolskih ustanova Republike Srbije, učestvovalo je preko 90 studenata, koji su odgovorili na temu promocije zdravlja i zdravih stilova života.
Svi nagrađeni i selektovani plakati biće štampani u svrhu priređivanja izložbi i izrade zdravstvenovaspitnih materijala.
Vreme i mesto održavanja izložbe će naknadno biti objavljeni.
Mentor: dr um. Miljana Radenković, docent
Asistent: dr um. Jovana Nikolić, asistent sa doktoratom

Comments are closed.