Na nagradnom konkursu za plakat studenata umetničkih fakulteta, sa temom prevencije upotrebe duvanskih i nikotinskih proizvoda, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, studenti Departmana za primenjene umetnosti osvojili su četiri prateće nagrade i sedam učešća na finalnoj izložbi.

Plakati studenata Departmana za primenjene umetnosti, Petra Pejića, Danice Ćirić, Ksenije Stanković i Tamare Terentić, studenata treće i četvrte godine i master studija, osvojili su prateće nagrade na konkursu Instituta za javno zdravlje Srbije, dok su plakati studenata Vere Nikolić, Jane Novaković, Andrijane Jovanović, Marije Milosavljević, Marte Pejčić, Sare Stojanović i Jovane Milojević uvršteni u zvaničnu selekciju za izložbu.

Nagradni konkurs za plakat je raspisala Kancelarija za prevenciju pušenja u Centru za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, za studente umetničkih visokoškolskih ustanova, na temu prevencija upotrebe duvanskih i nikotinskih proizvoda. Plakati studenata Departmana za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu biće izloženi u sklopu nagrađenih i selektovanih radova studenata umetničkih fakulteta Srbije.

Mentor: dr um. Slavica Dragosavac

Asistent: dr um. Miljana Radenković

Asistent: dr um. Jefimija Stoičić

Comments are closed.