Drago Garić, student master akademskih studija na FU u Nišu, iz klase vanrednog profesora Nikole Pekovića, osvojio je 2. mesto na 75. Svetskom kupu za harmoniku koji je održan od 4. do 9. oktobra 2022. godine u gradu Zofingenu u Švajcarskoj. 

Ovo takmičenje je jedno od najprestižnijih svetskih manifestacija za harmoniku, zvanični je partner UNESKO-a, i svake godine se održava u drugoj državi.

Takođe, Veljko Milojković, student master akademskih studija na FU u Nišu, iz klase redovnog profesora Miljana Bjeletića, osvojio je 5. mesto, dok je Stefan Velevski, student master akademskih studija FU u Nišu, iz klase vanrednog profesora Nikole Pekovića, osvojio 12. mesto.

Konkurencija je bila velika, posebno u kategoriji Masters gde je bio prijavljen najveći broj takmičara, a u kojoj su se takmičili i naši studenti.

Ovim uspesima nastavljen je kontinuitet osvajanja prestižnih nagrada na najvećim svetskim takmičenjima za harmoniku i time još jednom potvrđen najviši kvalitet pedagogije i izvođaštva profesora i studenata sa FU u Nišu.

Čestitamo!

 

Link na kome možete videti nastup Draga Garića i Veljka Milojkovića

http://www.accordions.com/cia/2022/video08msc.htm

Link na kome možete pogledati nastup Stefana Velevskog

http://www.accordions.com/cia/2022/video07msc.htm

 

Snimak sa završnog koncerta: Drago Garić – preuzimanje nagrade

Comments are closed.